Oesters & Kwekers

Bekijk onze grote diversiteit aan unieke oesters en ontmoet ook de gepassioneerde kweker achter de oester. Neem voor meer informatie over de oesters en de leveringsmogelijkheden contact met ons op. Wereldwijd vers bezorgd!

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!

Oisri oester

Oisri

Deze mooie volle Specials worden gekweekt aan de westkust van Ierland bij Cromane. Dit gebied staat wereldwijd bekend om de goede kwaliteit en volle, romige oesters. De Oisrí heeft een prachtig gekleurde gestreepte schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup. De schelp heeft een gelijkmatige vorm die ontstaat door het ambachtelijke handwerk van de Ierse oesterkwekers. In de smaak zit appel en komkommer, met een vleugje hazelnoot. Zoet en zilt tegelijk.

Fine de claire franse oester

Fine de Claire

De Fine de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' (rijpingsproces) heeft doorgebracht in de claires aan de Frans Atlantische kust. Deze bijzondere claires, die in open verbinding met de zee staan, zijn afsluitbare ondiepe bassins. Door de affinage in deze claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. De Fine de Claire heeft een vleespercentage tussen de 6,5 en 10,5%.

Special de claire franse oester

Special de Claire

De Special de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' (rijpingsproces) heeft doorgebracht in de claires. Deze oester blijft langer in de claires liggen dan de meeste van haar voorgangers, namelijk 2 tot 6 maanden met een maximale dichtheid van 10 oesters per vierkante meter. Zo krijgt hij de kenmerkende ronding en diepte.

Moeite met kiezen? Vraag naar onze samplebox

Bestel een samplebox

oester wild atlantic

Wild Atlantic

Wild Atlantic Oyster is het label van de vier oesterkwekers in de Sligo Bay aan de Ierse Noordwestkust. De huidige generatie kwekers heeft bij elkaar meer dan 90 jaar ervaring in het kweken van schelpdieren. Zij zetten deze kennis en ervaring dagelijks in om hun oesters op te kweken tot een product met uitstekende smaak en kwaliteit, in een mooi gevormde schelp.

Portugal special portugese oester

Special de Portugal

Onder het ‘Portugal de Special’ label leveren wij een selectie hoge kwaliteit Creuse oesters uit Portugal, afkomstig uit het gebied Setubal. Uit een selectie van de lokale kwekers hebben we mooie specials geselecteerd met vleespercentages van boven de 10,5%. Deze oesters zijn minder zilt dan gebruikelijk uit deze streek. World of Oysters heeft dagelijks contact met een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers en maakt een selectie uit het beschikbare aanbod.

Grevelingen Creuse oester

Grevelingen Creuse

De Grevelingen Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse Special genoemd. Deze zalige delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De unieke voedselrijkdom van het Grevelingenmeer geeft deze oester haar bijzondere smaak. Door de cocktail van algenaroma’s, de vele zonuren en het zuivere water is de unieke smaak van deze volle en romige oester een ware smaaksensatie. De Grevelingen Creuse heeft een diepe kom en een ovale, grillige schelp.

 Oosterschelde Creuse oester

Oosterschelde Creuse

De Oosterschelde Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse genoemd. Deze zilte delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De unieke smaak van deze verfijnde oester is lichtfruitig met een heerlijk fris en zilt accent. De robuuste zeesmaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt. De Oosterschelde Creuse heeft een diepe kom en een ovale, grillige schelp.