Oosterschelde Creuse oester

Zeeuwse Creuse

De Zeeuwse Creuse wordt gekweekt op bodempercelen in de Oosterschelde en is herkenbaar aan de ruwe, grillige buitenkant. Na 2 á 3 jaar is de Zeeuwse Creuse geschikt voor consumptie. Deze zilte delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De Oosterschelde is een ideaal gebied voor de kweek van deze prachtige oester. Dit komt door de beschutte ligging, de temperatuur en het zoutgehalte van het zuivere water.

De Oesterij beschikt in de Oosterschelde over 21 percelen met een totale oppervlakte van 105 hectare voor de kweek van deze echte Zeeuwse oester. Hierdoor kan de Oesterij het hele seizoen een constante aanvoer en premium kwaliteit waarborgen.

Oesters gevist door de Oesterij zijn MSC gecertificeerd. Dit garandeert een duurzame kweek en oogst.

Neem contact op voor meer info

Zeeuwse Creuse Oesterij

Information

Kweekgebied Nederland, Provincie Zeeland, Nationaal Park Oosterschelde. De Oosterschelde is een Nationaal park dat in directe verbinding staat met de Noordzee. Door de strenge controles en eisen is dit een van Europa’s schoonste en meest voedselrijke broedgebieden.
Kweekmethode

Bodemcultuur

Smaak

De Zeeuwse Creuse is een verfijnde, frisse oester met een lichtfruitig en heerlijk zilt accent. De robuuste zeesmaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt.

Seizoen

De Zeeuwse Creuse is het hele jaar door verkrijgbaar.