Samplebox

Een leuke manier om kennis te maken met een mooie variëteit aan oesters. 3 x 2 Zeeuwse of Europese oesters in een leuke verpakking met uitleg over de verschillende oesters. Een unieke oesterervaring een echte aanrader voor de echte oesterliefhebbers. Proef het verschil!
 

Nu verkrijgbaar !

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Contact

De ’Zeeland’ Proeverijmand

is een samenstelling van 3 soorten Nederlandse oesters afkomstig uit de Zeeuwse wateren. Wij willen u kennis laten maken met deze unieke oesters en het verhaal daarachter. Deze verschillende oesters zijn gekweekt door de ‘Oesterij’ in Yerseke. Het familiebedrijf is sinds 1906 gespecialiseerd in de kweek van schaal- en schelpdieren. De kweekgronden van de Oesterij bevinden zich in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer.

Inhoud van de box:

DUTCH IMPERIAL

Type : Ostrea edilus (platte oester)

De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van de kweekgronden van de Oesterij in de Zeeuwse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.
> Kweekgebied : Nederland - Grevelingenmeer en de Oosterschelde.

OESTERIJ SPECIAL

Type : Crassostrea Gigas (creuse)
Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie
diepe vorm. Deze oesters is het hele jaar in topkwaliteit verkrijgbaar doordat hij diploïde als triploïde word gekweekt.
> Kweekgebied : Nederland - Oosterschelde.

GREVELINGEN CREUSE

Type : Crassostrea Gigas (creuse)

De Grevelingen Creuse wordt ook wel Zeeuwse CreuseSpecial genoemd. De unieke voedselrijkdom van het Grevelingenmeer geeft deze oester haar bijzondere smaak. Door de cocktail van algenaroma’s, de vele zonuren en het zuivere water is de unieke smaak van deze volle en romige oester een ware smaaksensatie.
> Kweekgebied : Nederland - Grevelingenmeer.

image oestermandje deksel zeeland
De ’Europa’ Proeverijmand

is een selectie van bijzondere Europese oesters afkomstig uit Frankrijk, Nederland en Ierland. Wij willen u kennis laten maken met deze unieke oesters en het verhaal van de gepassioneerde kweker. Reis met ons mee en proef het verschil. Deze mand is samengesteld in samenwerking met World of Oysters, een samenwerkingsverband van oesterkwekers.

Inhoud van de box:

OESTERIJ SPECIAAL

Type : Crassostrea Gigas (creuse)

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Deze oester is het hele jaar door in topkwaliteit verkrijgbaar, dit omdat er bij de kweek zowel met diploïde als triploïde oesters wordt gewerkt.
> Kweekgebied : Nederland - Oosterschelde.

 

FINE DE CLAIRE

Type : Crassostrea Gigas (creuse)

De Fine de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste ‘affinage’ (rijpingsproces) heeft doorgebracht in de claires aan de Frans Atlantische kust. Deze bijzondere claires, die in open verbinding met de zee staan, zijn afsluitbare ondiepe bassins. Deze oester is geselecteerd door World of Oysters.
> Kweekgebied : Frankrijk. De oester moet minimaal 28 dagen hebben doorgebracht in de bekende ‘Claires’ om een Fine de Claire te mogen heten.

ROCK OYSTERS

Type : Crassostrea Gigas (creuse)

De Rock oyster is het label dat staat voor een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers aan de Ierse kust die deze mooie ruwe oesters aan de ‘Wild Atlantic Way’ kweken. De Ierse kust heeft vele open verbindingen met de zee en biedt zo de ideale omstandigheden voor het kweken van oesters. Een mooie selectie oesters geselecteerd door World of Oysters met een vleespercentages van rond de 10,5%.
> Kweekgebied : Ierland

 

 

header samplebox europa