Oesters & Kwekers

Bekijk onze grote diversiteit aan unieke oesters en ontmoet ook de gepassioneerde kweker achter de oester. Neem voor meer informatie over de oesters en de leveringsmogelijkheden contact met ons op. Wereldwijd vers bezorgd!

Flat Oyster Dutch Imperial

Dutch Imperial

Deze unieke Zeeuwse oester wordt gekweekt door de familie Dhooge (Oesterij) In het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van de kweekgronden van de Oesterij in de Zeeuwse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.

Irish mor oyster

Irish Mór

Het IRISH MÓR keurmerk bestaat uit een zeer strikte selectie hoogwaardige kwaliteit oesters uit Ierland. Er wordt gewerkt met een selecte groep ambachtelijke oesterkwekers die op een uiterste duurzame manier kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.  Door de bredere samenwerking hebben we het gehele jaar door prachtige volle romige oesters beschikbaar. De Irish Mór heeft een prachtig dikke gladde schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup.

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!

Oisri oester

Oisri

Deze mooie volle Specials worden gekweekt aan de westkust van Ierland bij Cromane. Dit gebied staat wereldwijd bekend om de goede kwaliteit en volle, romige oesters. De Oisrí heeft een prachtig gekleurde gestreepte schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup. De schelp heeft een gelijkmatige vorm die ontstaat door het ambachtelijke handwerk van de Ierse oesterkwekers. In de smaak zit appel en komkommer, met een vleugje hazelnoot. Zoet en zilt tegelijk.

Moeite met kiezen? Vraag naar onze samplebox

Bestel een samplebox

Fine de claire franse oester

Fine de Claire

De Fine de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' (rijpingsproces) heeft doorgebracht in de claires aan de Frans Atlantische kust. Deze bijzondere claires, die in open verbinding met de zee staan, zijn afsluitbare ondiepe bassins. Door de affinage in deze claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. De Fine de Claire heeft een vleespercentage tussen de 6,5 en 10,5%.

Special de claire franse oester

Huîtres à Volant

Huîtres à Volant is een speciale selectie van de in Frankrijk gekweekte Special de Claires, deze gekende Franse oestersoort heeft zijn laatste ‘affinage’ (rijpingsproces) doorgebracht in de claires. Deze oester blijft langer in de claires liggen dan de meeste van haar voorgangers, namelijk 2 tot 6 maanden met een maximale dichtheid van 10 oesters per vierkante meter. Zo krijgt hij de kenmerkende ronding en diepte.

oester wild atlantic

Wild Atlantic

Wild Atlantic Oyster is het label van de vier oesterkwekers in de Sligo Bay aan de Ierse Noordwestkust. De huidige generatie kwekers heeft bij elkaar meer dan 90 jaar ervaring in het kweken van schelpdieren. Zij zetten deze kennis en ervaring dagelijks in om hun oesters op te kweken tot een product met uitstekende smaak en kwaliteit, in een mooi gevormde schelp.

Portugal special portugese oester

Salgado

Onder het ‘Salgado’ label leveren wij een selectie Creuse oesters van Portugese afkomst. De oesterproductie in Portugal is de laatste jaren gegroeid en hierbij zijn bij verschillende kwekers ook de kweektechnieken geoptimaliseerd. Uit een selectie van deze kwekers hebben we mooie specials geselecteerd met vleespercentages van boven de 10,5%.

Grevelingen Creuse oester

Grevelingen Creuse

De Grevelingen Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse Special genoemd. Deze zalige delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De unieke voedselrijkdom van het Grevelingenmeer geeft deze oester haar bijzondere smaak. Door de cocktail van algenaroma’s, de vele zonuren en het zuivere water is de unieke smaak van deze volle en romige oester een ware smaaksensatie. De Grevelingen Creuse heeft een diepe kom en een ovale, grillige schelp.

 Oosterschelde Creuse oester

Oosterschelde Creuse

De Oosterschelde Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse genoemd. Deze zilte delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De unieke smaak van deze verfijnde oester is lichtfruitig met een heerlijk fris en zilt accent. De robuuste zeesmaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt. De Oosterschelde Creuse heeft een diepe kom en een ovale, grillige schelp.