Fine de claire franse oester

Juizette La Rêveuse

In het verlengde van prachtige zandstranden en krijtrotsen is de oesterkweek in Normandië de laatste decennia uitgegroeid tot een van de leidende oesterproducerende regio’s in Frankrijk. Door het enorme getijdenverschil filteren de oesters dagelijks veel voedingsrijk zeewater en zijn ze herkenbaar aan een harde sterke ruwere schelp. De krachtige oesters uit Normandië hebben een frisse zilte smaak. OK

Deze oester is geselecteerd door World of Oysters. World of Oysters heeft dagelijks contact met een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers die deze soort oesters kweken. Voor meer informatie en prijzen, neem contact met ons op.

Neem contact op voor meer informatie

Juizette_Fines
Kweekgebied Frankrijk. De oester kan in verschillende gebieden in Normandie worden gekweekt.
Kweekmethode

Tafelcultuur, voornamelijk in zakken op oestertafels op één meter boven de zeebodem.

Smaak

De Juizette La Reveuse is zacht, heeft een hoger vochtgehalte en een ziltere smaak.

Seizoen De Juizette La Reveuse heeft een vleespercentage tussen de 6,5 en 10,5% en is het hele jaar verkrijgbaar.
Oesterkweker

'World of Oysters Selection'

Er zijn veel gepassioneerde ambachtelijke oesterkwekers in Frankrijk die zich richten op de kweek van de Fine de Claire. Ze zijn dag en nacht bezig met deze mooie oester en maken daarbij gebruik van vele jaren kennis en ervaring. De kwaliteit is afhankelijk van veel factoren die soms moeilijk te beïnvloeden zijn door de kweker. World of Oysters onderhoudt contact met een groep geselecteerde kwekers over de situatie op de kweekgronden. Hierdoor kunnen wij het hele jaar door een stabiele kwaliteit Fine de Claire aanbieden.

Ontdek onze oesters

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!

Irish mor oyster

Irish Mór

Het IRISH MÓR keurmerk bestaat uit een zeer strikte selectie hoogwaardige kwaliteit oesters uit Ierland. Er wordt gewerkt met een selecte groep ambachtelijke oesterkwekers die op een uiterste duurzame manier kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.  Door de bredere samenwerking hebben we het gehele jaar door prachtige volle romige oesters beschikbaar. De Irish Mór heeft een prachtig dikke gladde schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup.

Flat Oyster Dutch Imperial

Dutch Imperial

Deze unieke Zeeuwse oester wordt gekweekt door de familie Dhooge (Oesterij) In het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van de kweekgronden van de Oesterij in de Zeeuwse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.