Flat Oyster Dutch Imperial

Dutch Imperial

De bekende Zeeuwse platte oester, te herkennen aan zijn ronde platte vorm, is terug van weggeweest. In de jaren 50 en begin jaren 60 van de vorige eeuw werd hij de hele wereld overgevlogen naar echte liefhebbers en kenners. Tijdens de strenge winter van 1963 zijn bijna alle platte oesters doodgevroren en verdwenen. Na vele tegenslagen en jaren van schaarste heeft de oester zich hersteld en is de populatie groeiende. De kweek van de Dutch Imperial Oysters vraagt veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker en de oester is pas na 3 tot 6 jaar consumptiegeschikt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van onze kweekgronden in de Nederlandse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.

De Dutch Imperial staat bekend om zijn stabiele kwaliteit en strenge selectie.

Neem contact op voor meer info

Box of Oysters
Kweekgebied

Nederland. Voor de kweek van de Dutch Imperial oesters heeft de Oesterij de beschikking over 150 hectare oesterkweekgronden in het Grevelingenmeer en de Oosterschelde.

De Grevelingen staat bekend als het grootste zoutwatermeer van Europa. Sinds 2003 is het een “Natura 2000”-gebied en wordt het beschermd door de Nederlandse overheid. De Oosterschelde is een Nationaal park en staat in directe verbinding met de Noordzee. De strenge controle en eisen voor deze gebieden maken het tot enkele van Europa’s schoonste en meest voedselrijke broedgebieden.

Kweekmethode

Bodemcultuur. De Dutch Imperial oester houdt van rust, kan niet tegen vorst en wordt daarom gekweekt op percelen die niet droogvallen.

Smaak

Unieke complexe smaak voor de echte oesterliefhebber en kenner; romig en krachtig, met een lange nasmaak.

Seizoen De Dutch Imperial is verkrijgbaar vanaf half september tot eind mei, afhankelijk van de watertemperatuur en kwaliteit.

 

International

Formaat Gewicht
000000 150 + gram
00000 130 - 150 gram
0000 110 -130 gram
000 90 - 110 gram
00 70 - 90 gram
0 0 - 50 gram

Benelux

Formaat Gewicht
6/0 + 110+ gram
6/0 90 - 110 gram
5/0 80 - 90 gram
4/0 70 - 80 gram
3/0 60 - 70 gram
2/0 50 - 60 gram

De kweker 'Oesterij'

De Familie Dhooge is sinds 1906 gespecialiseerd in de kweek van schaal- en schelpdieren. Hun bedrijf "de Oesterij" is gevestigd in het Zeeuwse Yerseke en de kweekgronden bevinden zich in Nederland in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en de Waddenzee.

De Familie Dhooge is gespecialiseerd in de kweek van schaal- en schelpdieren. Op dit moment staat de vierde generatie aan het roer met de drie broers (Jurrie, Gerrie & Jean). De familie Dooghe heeft kwaliteit en duurzaamheid als absolute prioriteit. Langdurige samenwerking met klanten en chef-koks is hierbij essentieel. Daarom vindt de familie het belangrijk om geïnteresseerde klanten, chef-koks en horecascholen te ontvangen op de Oesterij, waar zij rond de historische oesterputten een informatiecentrum hebben ingericht over de kweek van oesters en mosselen. Naast begeleide rondleidingen en rondvaarten kunt u daar ook vers het assortiment oesters en mosselen proeven.

Meer informatie over Oesterij

Ontdek onze oesters

Fine de claire franse oester

Juizette La Rêveuse

Normandië herbergt in het verlengde van haar lange stranden en steile krijtrotsen prachtige oestergronden en is de laatste decennia uitgegroeid tot een van de leidende oesterproducerende regio’s van Frankrijk. De Juizette la Rêveuse is een krachtige Normandische oester met een frisse zilte smaak.

Edulis Oyster

Edulis

Het Edulis merk is een selectie van mooie platte oesters van de kweekgronden in verschillende Europese regio’s. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Unieke complexe smaak voor de echte oesterliefhebber en kenner; romig en krachtig, met een lange nasmaak.

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!