
Huîtres à Volant
Huîtres à Volant is een speciale selectie van de in Frankrijk gekweekte Special de Claires, deze gekende Franse oestersoort heeft zijn laatste ‘affinage’ (rijpingsproces) doorgebracht in de claires. Deze oester blijft langer in de claires liggen dan de meeste van haar voorgangers, namelijk 2 tot 6 maanden met een maximale dichtheid van 10 oesters per vierkante meter. Zo krijgt hij de kenmerkende ronding en diepte.
Een diepere holte in de schaal geeft een grotere hoeveelheid vlees. Door de affinage in de claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. Bij het proeven onderscheidt de Special de Claire zich van de Fine de Claire door de stevigere textuur van het vlees, het volume in de mond en een opmerkelijke balans van zoet en zout.
Deze oester is geselecteerd door World of Oysters. World of Oysters heeft dagelijks contact met een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers die deze soort oesters kweken. Voor meer informatie en prijzen, neem contact met ons op.

Kweekgebied | Frankrijk. De oester kan in verschillende gebieden in Frankrijk worden gekweekt maar dient minimaal 2 maanden te hebben doorgebracht in de bekende 'claires' om een Special de Claire te mogen heten. |
Kweekmethode |
Tafelcultuur, voornamelijk in zakken op oestertafels op één meter boven de zeebodem. |
Smaak |
De oester is vol van vlees en romig van smaak. |
Seizoen | De Special de Claire heeft een vleespercentage boven de 10,5% en is het hele jaar verkrijgbaar in de volgende sorteringen: |
Sortering
Formaat | Gewicht |
---|---|
Nr. 4 | 46 - 65 gram |
Nr. 3 | 66 - 85 gram |
Nr. 2 | 86 - 120 gram |
Nr. 1 | 120 - 150 gram |
Nr. 0 | +150 gram |

'World of Oysters Selection'
Er zijn veel gepassioneerde ambachtelijke oesterkwekers in Frankrijk die zich richten op de kweek van de Special de Claire. Ze zijn dag en nacht bezig met deze mooie oester en maken daarbij gebruik van vele jaren kennis en ervaring. De kwaliteit is afhankelijk van veel factoren die soms moeilijk te beïnvloeden zijn door de kweker. World of Oysters onderhoudt contact met een groep geselecteerde kwekers over de situatie op de kweekgronden. Hierdoor kunnen wij het hele jaar door een stabiele kwaliteit Special de Claire aanbieden.
Ontdek onze oesters

Irish Mór
Het IRISH MÓR keurmerk bestaat uit een zeer strikte selectie hoogwaardige kwaliteit oesters uit Ierland. Er wordt gewerkt met een selecte groep ambachtelijke oesterkwekers die op een uiterste duurzame manier kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Door de bredere samenwerking hebben we het gehele jaar door prachtige volle romige oesters beschikbaar. De Irish Mór heeft een prachtig dikke gladde schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup.

Dutch Imperial
Deze unieke Zeeuwse oester wordt gekweekt door de familie Dhooge (Oesterij) In het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van de kweekgronden van de Oesterij in de Zeeuwse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.

Oesterij Special
Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!