Oester Oesterij special

Oesterij special

De oesterkweek in Nederland wordt gekenmerkt door zijn bodemkweek voor de platte Imperial oesters. In de jaren '70/'80 is er echter ook begonnen met de kweek van Creuses op de kweekpercelen. Eerst alleen op de bodem en later ook op zogenaamde oestertafels. We zien dat we door het kweken van deze oesters op tafels, een mooie diepe gelijkmatige vorm kunnen creëren, de bodemoesters zijn iets ruwer en grilliger. Op speciaal ingerichte locaties wordt deze Oesterij Special vooral in hangende manden gekweekt. De groei gaat iets langzamer omdat deze door de golven wordt geremd. Hierdoor is de oester meestal al 3 à 4 jaar oud voordat deze gereed is voor consumptie.

Neem contact op voor meer info

Mandje Oesterij Special
Kweekgebied Deze mooie volle oesters komen uit de beste kweekgebieden met veel stroming en een hoog voedselaanbod. Het nationaal park Oosterschelde is het grootste nationale park in Nederland, bekend om het zuivere schone water. De oesters worden geaffineerd in onze oesterbassins met gefilterd Oosterscheldewater.
Kweekmethode

De Oesterij Special wordt gekweekt in zakken en mandjes die worden vastgezet aan zogenaamde oestertafels. Door de golven en het getij krijgt deze oester een mooie diepe vorm en een dikkere schelp.

Smaak

De affinage in gezuiverd Oosterscheldewater zorgt voor een mooi uitgebalanceerde, zoetere smaak. Omdat het een special betreft, is de oester mooi vol. Dit zorgt voor een rijke, romige smaakbeleving.

Seizoen In de zomer wordt er gewerkt met triploïde oesters en in de winter met diploïde oesters, hierdoor is de oester het hele jaar in topkwaliteit verkrijgbaar.

Sortering

Formaat Gewicht
Nr. 4 46 - 65 gram
Nr. 3 66 - 85 gram
Nr. 2 86 - 120 gram
Nr. 1 120 - 150 gram
Nr. 0 +150 gram

De kweker 'Oesterij'

De Familie Dhooge is sinds 1906 gespecialiseerd in de kweek van schaal- en schelpdieren. Hun bedrijf "de Oesterij" is gevestigd in het Zeeuwse Yerseke en de kweekgronden bevinden zich in Nederland in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en de Waddenzee

De Familie Dhooge is gespecialiseerd in de kweek van schaal- en schelpdieren. Op dit moment staat de vierde generatie aan het roer met de drie broers (Jurrie, Gerrie & Jean). De familie Dooghe heeft kwaliteit en duurzaamheid als absolute prioriteit. Langdurige samenwerking met klanten en chef-koks is hierbij essentieel. Daarom vindt de familie het belangrijk om geïnteresseerde klanten, chef-koks en horecascholen te ontvangen op de Oesterij, waar zij rond de historische oesterputten een informatiecentrum hebben ingericht over de kweek van oesters en mosselen. Naast begeleide rondleidingen en rondvaarten kunt u daar ook vers het assortiment oesters en mosselen proeven.

Meer informatie over Oesterij

Ontdek onze oesters

Flat Oyster Dutch Imperial

Dutch Imperial

Deze unieke Zeeuwse oester wordt gekweekt door de familie Dhooge (Oesterij) In het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van de kweekgronden van de Oesterij in de Zeeuwse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!

Oisri oester

Oisri

Deze mooie volle Specials worden gekweekt aan de westkust van Ierland bij Cromane. Dit gebied staat wereldwijd bekend om de goede kwaliteit en volle, romige oesters. De Oisrí heeft een prachtig gekleurde gestreepte schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup. De schelp heeft een gelijkmatige vorm die ontstaat door het ambachtelijke handwerk van de Ierse oesterkwekers. In de smaak zit appel en komkommer, met een vleugje hazelnoot. Zoet en zilt tegelijk.