Irish mor oyster

Irish Mór

Deze topoester van het IRISH MÓR label is afkomstig van een selecte groep ambachtelijke oesterkwekers die op een uiterste duurzame manier kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het Irish Mór keurmerk bestaat uit een zeer strikte selectie hoogwaardige kwaliteit oesters uit Ierland.

Geweldige smaakbeleving, een zachte romige oester die ontstaat door een mix van zoete water afkomstig uit de rivieren en het zoute water uit de Atlantische oceaan. Een zeer kwalitatieve en smaakvolle oester door zijn hoge vleespercentage van maar liefst 12% of hoger. De Irish Mór heeft een prachtig dikke gladde schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup.

De oester is niet seizoensgebonden en het gehele jaar door beschikbaar.

Neem contact op voor meer info

Verpakking Irish Mor oester
Kweekgebied Ierland
Kweekmethode

Tafels & Manden

Smaak

Door de mix van zoete water afkomstig uit de rivieren en het zoute water uit de Atlantische oceaan ontstaat er een mooie zachte romige smaakbeleving.

Seizoen De Irish Mór heeft een vleespercentage van meer dan 12% en is het hele jaar verkrijgbaar in de volgende sorteringen:

 

Sortering

Formaat Gewicht
Nr. 4 46 - 65 gram
Nr. 3 66 - 85 gram
Nr. 2 86 - 120 gram
Nr. 1 120 - 150 gram
Nr. 0 +150 gram
Oesterkweker

Oesterkwekers "Irish Mór"

Er zijn veel gepassioneerde ambachtelijke oesterkwekers in Ierland die zich richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ze zijn dag en nacht bezig met deze mooie oester en maken daarbij gebruik van vele jaren kennis en ervaring. De kwaliteit is afhankelijk van veel factoren die soms moeilijk te beïnvloeden zijn door de kweker. World of Oysters onderhoudt contact met een groep geselecteerde kwekers over de situatie op de kweekgronden. Hierdoor kunnen wij het hele jaar door in beperkte oplages een top kwaliteit IRISH MÓR aanbieden.