oester wild atlantic

Rock Oysters

Onder het Rock Oyster label leveren wij een selectie Creuse oesters van Ierse afkomst. De Ierse Creuse oester is het hele jaar verkrijgbaar. Kenmerkend aan de Rock Oyster is het mooie vleesgehalte en de balans tussen zacht en zoet. Deze eigenschappen zijn te danken aan de baaien gesitueerd aan de kustroute van “The Wild Atlantic Way” waar ze worden gekweekt. Deze zijn rijk aan plankton en mineralen, essentiële voedingsstoffen voor de oester.

Ierland heeft een zeer lange geschiedenis met de oester, er zijn oesterschelpen en fossielen gevonden op de Ierse stranden die 5000 jaar oud zijn. Oesters vormen een belangrijk onderdeel van de Ierse keuken. In veel pubs, restaurants en marktkramen kan een oester genuttigd worden, vaak met een Ierse zwarte stout.

Deze oester is geselecteerd door World of Oysters. World of Oysters heeft dagelijks contact met een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers die deze oestersoort kweken. Voor meer informatie en prijzen, neem contact met ons op.

Neem contact op voor meer info

Rock oysters Ierland
Kweekgebied Ierland. World of Oysters onderhoudt contact met een groep gepassioneerde kwekers over de situatie op de verschillende kweekgronden. We selecteren de beste oesters van dat moment en kunnen hierdoor het hele jaar door een stabiele mooie kwaliteit Rock Oysters aanbieden vanuit de verschillende kweekgebieden.
Kweekmethode

Tafelcultuur, voornamelijk in zakken op oestertafels op één meter boven de zeebodem.

Smaak

De oester is vol van vlees en romig van smaak.

Seizoen De Rock Oyster heeft een mooi vleespercentage en is het hele jaar verkrijgbaar in de volgende sorteringen:

 

Oesterkweker

World of oysters selection

Er zijn veel gepassioneerde ambachtelijke oesterkwekers in Ierland die zich richten op de kweek van mooie Rock Oysters. Ze zijn hier dag en nacht mee bezig en maken daarbij gebruik van vele jaren kennis en ervaring. De kwaliteit is afhankelijk van veel factoren die soms moeilijk te beïnvloeden zijn door de kweker. World of Oysters onderhoudt contact met een groep gepassioneerde kwekers over de situatie op de kweekgronden. Hierdoor kunnen wij het hele jaar door een stabiele kwaliteit Rock Oysters aanbieden.