Wild Atlantic

Het Wild Atlantic Oyster merk is eigendom van de vier oesterkwekers in de Sligo Bay. Eén van de kwekers beheert de hatchery en de andere drie zijn oesterkwekers. Elke kweker beheert zijn eigen kweekgronden en samen zijn ze verantwoordelijk voor de zuivering, verpakking en verkoop van de oesters. Het oesterzaad vindt zijn genetische oorsprong in de originele kweekvoorraad Crassostrea Gigas die in de vroege jaren ’70 uit Brits-Columbia werd geïmporteerd. Er werd destijds gezocht naar een oestersoort die geschikt zou zijn voor de kweek in Ierse wateren. Uit het onderzoek bleek dat de geselecteerde soort uitermate geschikt was voor de Ierse omstandigheden.

Wij hebben drie oesterkwekers;

  1. Charles Kelly kweekt oesters op zijn kweekgronden in Lissadell, in een inham die Drumcliffe Bay wordt genoemd. Vanuit deze locatie werden in de jaren ’30 van de negentiende eeuw oesters naar Londen geëxporteerd door de familie Gore-Booth.
  2. Paul Leydon kweekt zijn oesters in Lower Rosses, ook in de Drumcliffe Bay. Zowel deze gronden als die in Lissadell worden van voedselrijk vers water voorzien door de rivier Drumcliffe.
  3. Noel Carter heeft zijn kweekgebied in de Sligo Harbour in een inham van de rivier Garavogue, op Cummeen Strand. Deze inham heeft een rijke geschiedenis als kweekgrond voor oesters en ligt dan ook dichtbij “Oestereiland”, in het midden van de Sligo Harbour baai.

Alle drie de kwekers gebruiken alleen oesterzaad van hun eigen hatchery. Zo houden ze hun baai Herpes-vrij.

De huidige generatie kwekers hebben bij elkaar meer dan 90 jaar ervaring in het kweken van schelpdieren en zetten deze kennis en ervaring dagelijks in om hun oesters op te kweken tot een product met uitstekende smaak en kwaliteit in een mooi gevormde schelp

Wild Atlantic image oysters
Wild Atlantic Farmer
Wild Atlantic image historie
Wild Atlantic image area
Wild Atlantic area
Wild Atlantic Oysters