oester wild atlantic

Wild atlantic

Wild Atlantic Oyster is het merk waaronder de oesterkwekers in de Sligo Bay aan de Ierse Noordwestkust hun product op de markt brengen. De Sligo Bay heeft vele open verbindingen met de zee en biedt zo de ideale omstandigheden voor het kweken van oesters. De naam Sligo (Sligeach in het Gaelisch) betekent “Schelpenplaats” en verwijst naar de overvloed aan oesterschelpen die in deze baai worden aangetroffen. Sligo’s geschiedenis met de oesterkweek gaat drie eeuwen terug; halfverwege de 19e eeuw werden oesters vanuit Sligo geëxporteerd naar hotels en restaurants in London. Onze kwekers zijn gespecialiseerd in de oestersoort Crassostrea Gigas, die ze zelf opkweken vanuit hun eigen hatchery in de Sligo Bay.

Neem contact op voor meer info

Oestermandje wild atlantic
Kweekgebied Ierland - Sligo Bay
Kweekmethode

Tafelcultuur, voornamelijk in zakken op oestertafels 1 meter boven de zeebodem.

Smaak

Wild Atlantic Oysters zijn te herkennen aan hun verse, zilte smaak, stevige structuur en volle, aromatische, nootachtige nasmaak.

Seizoen De Wild Atlantic oester is het hele jaar door verkrijgbaar in de volgende sorteringen:

Sortering

Formaat Gewicht
Nr. 4 46 - 65 gram
Nr. 3 66 - 85 gram
Nr. 2 86 - 120 gram
Nr. 1 120 - 150 gram
Nr. 0 +150 gram

De kwekers 'Wild Atlantic'

Het Wild Atlantic Oyster merk is eigendom van de vier oesterkwekers in de Sligo Bay. Eén van de kwekers beheert de hatchery en de andere drie zijn oesterkwekers. Elke kweker beheert zijn eigen kweekgronden en samen zijn ze verantwoordelijk voor de zuivering, verpakking en verkoop van de oesters. Het oesterzaad vindt zijn genetische oorsprong in de originele kweekvoorraad Crassostrea Gigas die in de vroege jaren ’70 uit Brits-Columbia werd geïmporteerd. Er werd destijds gezocht naar een oestersoort die geschikt zou zijn voor de kweek in Ierse wateren. Uit het onderzoek bleek dat de geselecteerde soort uitermate geschikt was voor de Ierse omstandigheden.

Meer informatie over deze kweker

Ontdek onze oesters

Flat Oyster Dutch Imperial

Dutch Imperial

Deze unieke Zeeuwse oester wordt gekweekt door de familie Dhooge (Oesterij) In het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van de kweekgronden van de Oesterij in de Zeeuwse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!

Oisri oester

Oisri

Deze mooie volle Specials worden gekweekt aan de westkust van Ierland bij Cromane. Dit gebied staat wereldwijd bekend om de goede kwaliteit en volle, romige oesters. De Oisrí heeft een prachtig gekleurde gestreepte schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup. De schelp heeft een gelijkmatige vorm die ontstaat door het ambachtelijke handwerk van de Ierse oesterkwekers. In de smaak zit appel en komkommer, met een vleugje hazelnoot. Zoet en zilt tegelijk.