Special de claire franse oester

Special de claire

De Special de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' heeft doorgebracht in de claires, vooral te vinden in de regio Marennes-Orléron, Bretagne en La Vendée. Deze claires, die in open verbinding met de zee staan, zijn afsluitbare ondiepe bassins die in het verleden vooral werden gebruikt voor zoutwinning. De Special de Claire oesters liggen 2 tot 6 maanden met een maximale dichtheid van 10 oesters per vierkante meter in de claire om ervoor te zorgen dat ze de juiste ronding en diepte krijgen. Een diepere holte in de schaal geeft een grotere hoeveelheid vlees. Door de affinage in de claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. Bij het proeven onderscheidt de Special de Claire zich van de Fine de Claire door de stevigere textuur van het vlees, het volume in de mond en een opmerkelijke balans van zoet en zout.

Deze oester is geselecteerd door World of Oysters. World of Oysters heeft dagelijks contact met een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers die deze soort oesters kweken. Voor meer informatie en prijzen, neem contact met ons op.

Neem contact op voor meer info

Verpakking special de claire
Kweekgebied Frankrijk. De oester kan in verschillende gebieden in Frankrijk worden gekweekt maar dient minimaal 2 maanden te hebben doorgebracht in de bekende 'claires' om een Special de Claire te mogen heten.
Kweekmethode

Tafelcultuur, voornamelijk in zakken op oestertafels op één meter boven de zeebodem.

Smaak

De oester is vol van vlees en romig van smaak.

Seizoen De Special de Claire heeft een vleespercentage boven de 10,5% en is het hele jaar verkrijgbaar in de volgende sorteringen:

Sortering

Formaat Gewicht
Nr. 4 46 - 65 gram
Nr. 3 66 - 85 gram
Nr. 2 86 - 120 gram
Nr. 1 120 - 150 gram
Nr. 0 +150 gram
Verpakingen oester opslag

'World of Oysters Selection'

Er zijn veel gepassioneerde ambachtelijke oesterkwekers in Frankrijk die zich richten op de kweek van de Special de Claire. Ze zijn dag en nacht bezig met deze mooie oester en maken daarbij gebruik van vele jaren kennis en ervaring. De kwaliteit is afhankelijk van veel factoren die soms moeilijk te beïnvloeden zijn door de kweker. World of Oysters onderhoudt contact met een groep geselecteerde kwekers over de situatie op de kweekgronden. Hierdoor kunnen wij het hele jaar door een stabiele kwaliteit Special de Claire aanbieden.

Meer informatie over de 'WOO Selection'

Ontdek onze oesters

Flat Oyster Dutch Imperial

Dutch Imperial

Deze unieke Zeeuwse oester wordt gekweekt door de familie Dhooge (Oesterij) In het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van de kweekgronden van de Oesterij in de Zeeuwse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!

Oisri oester

Oisri

Deze mooie volle Specials worden gekweekt aan de westkust van Ierland bij Cromane. Dit gebied staat wereldwijd bekend om de goede kwaliteit en volle, romige oesters. De Oisrí heeft een prachtig gekleurde gestreepte schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup. De schelp heeft een gelijkmatige vorm die ontstaat door het ambachtelijke handwerk van de Ierse oesterkwekers. In de smaak zit appel en komkommer, met een vleugje hazelnoot. Zoet en zilt tegelijk.