Oisri

"Als je van de zee houdt is het moeilijk om niet te houden van het verfijnde en perfecte uiterlijk van deze oester. Zoals zoveel schatten uit de natuur is de buitenkant hard en ruw, maar de binnenkant lijkt op prachtig glanzend porselein. Het eten van de Oisrí oester spreekt tot de verbeelding. Je voelt de ribbels op de schelp die zijn gevormd zijn door de getijden en dan kun je de kiezelstenen op het strand van Cromane haast onder je voeten horen kraken. De zilte en zoete smaken van de zee proeven is je zintuigen openzetten voor de schatten van de natuur. Oisrí oesters bevatten de schoonheid van Cromane, het erfgoed van de visserij en de pracht van de Atlantische Oceaan."

 

Oisri oyster shoot
De kweker

Oisrí is een Iers oesterbedrijf dat is opgericht door TLS Group Merchants. Oisrí betekent “oester” in het Iers, en staat voor de puurheid en kwaliteit van het product. TLS Group Merchants is opgericht door de familie O’Sullivan die al meer dan 100 jaar oesters kweekt in Cromane. Samen met Tony O’Sullivan, derde generatie oesterkweker FionánWalsh en John O’ Shaughnessy, presenteert Oisrí hun oesterspecialiteit van Cromane. 

Oisri oyster shot
Over het gebied Cromane

Cromane is een klein, landelijk gelegen vissersdorp 13 km van Killorglin aan de Wild Atlantic Way in het bekende gebied Ring of Kerry. Cromane is gelegen aan de westkant van de haven van Castlemaine – het grootste natuurlijke mosselkweekgebied in Ierland. Het wordt ook wel  ‘platteland aan de kust’ genoemd, omdat de groene weilanden doorlopen tot de kiezelstranden aan de zee. In de Lonely Planet wordt Cromane genoemd als een van de 50 plaatsen ter wereld ‘buiten de gebaande paden’ die je eens zou moeten bezoeken. Geen wonder dat onze oesters van uitzonderlijke kwaliteit zijn en er weleens gezegd wordt dat “Een oester zijn levenservaringen direct doorgeeft aan je zintuigen”.