Oisri oester

Oisri

Prachtige schelp met gekleurde strepen, een parelwitte binnenkant met mooie diepe cup. De schelp heeft een gelijkmatige vorm die ontstaat door het ambachtelijke handwerk van de Ierse oesterkwekers. Het zaad voor de hatchery wordt organisch gekweekt in de laag gelegen delen van de Dingle Baai die bij eb droogvallen. Hier komen de voedselrijke rivieren vanuit de meren van het Nationaal Park Killarney uit in de Atlantische Oceaan, op een idyllische locatie aan de Ring of Kerry.

De Oisrí kenmerkt zich door het hoge vleesgehalte en de perfecte balans tussen zacht en zoet. Dit hebben deze oesters te danken aan de baaien waarin ze worden gekweekt, waar het water rijk is aan plankton en mineralen, essentiële voedingsstoffen voor de oester. De constante stroom van de Atlantische Oceaan rond het eiland helpt ook om elke oester in een perfecte druppelvorm te vormen met een zeer sterke schaal en een glad, parelwit glazuur.

Ierland heeft een lange geschiedenis met de oester, er zijn oesterschelpen en fossielen gevonden op de Ierse stranden die 5000 jaar oud zijn. Oesters zijn een groot onderdeel van de Ierse keuken. In veel pubs, restaurants en marktkramen kan een oester genuttigd worden, vaak met een Ierse zwarte stout.

Neem contact op voor meer info

Verpakking Oisri
Kweekgebied Ierland – Cromane. Het zaad voor de hatchery wordt organisch gekweekt in de laag gelegen delen van de Dingle Baai die bij eb droogvallen. Hier komen de voedselrijke rivieren vanuit de meren van het Nationaal Park Killarney uit in de Atlantische Oceaan, op een idyllische locatie aan de Ring of Kerry.
Kweekmethode

Tafelcultuur, voornamelijk in zakken op oestertafels op één meter boven de zeebodem.

Smaak

Duidelijke smaak van appel en komkommer met een vleugje gezouten hazelnoot. Zoet en zilt tegelijk. Een zeer prettige smaakbeleving.

Seizoen De Oisrí heeft een vleespercentage van meer dan 10,5% en is het hele jaar verkrijgbaar in de volgende sorteringen:

Sortering

Formaat Gewicht
Nr. 4 46 - 65 gram
Nr. 3 66 - 85 gram
Nr. 2 86 - 120 gram
Nr. 1 120 - 150 gram
Nr. 0 +150 gram
Oisri oyster header

Meet the Farmer

Oisrí is een Iers oesterbedrijf dat is opgericht door TLS Group Merchants. Oisrí betekent “oester” in het Iers, en staat voor de puurheid en kwaliteit van het product. TLS Group Merchants is opgericht door de familie O’Sullivan die al meer dan 100 jaar oesters kweekt in Cromane. Samen met Tony O’Sullivan, derde generatie oesterkweker FionánWalsh en John O’ Shaughnessy, presenteert Oisrí hun oesterspecialiteit van Cromane. 

Meer informatie over deze kweker