Oesters & Kwekers

Bekijk onze grote diversiteit aan unieke oesters en ontmoet ook de gepassioneerde kweker achter de oester. Neem voor meer informatie over de oesters en de leveringsmogelijkheden contact met ons op. Wereldwijd vers bezorgd!

Fine de claire franse oester

Fine de Claire

De Fine de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' (rijpingsproces) heeft doorgebracht in de claires aan de Frans Atlantische kust. Deze bijzondere claires, die in open verbinding met de zee staan, zijn afsluitbare ondiepe bassins. Door de affinage in deze claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. De Fine de Claire heeft een vleespercentage tussen de 6,5 en 10,5%.

Special de claire franse oester

Special de Claire

De Special de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' (rijpingsproces) heeft doorgebracht in de claires. Deze oester blijft langer in de claires liggen dan de meeste van haar voorgangers, namelijk 2 tot 6 maanden met een maximale dichtheid van 10 oesters per vierkante meter. Zo krijgt hij de kenmerkende ronding en diepte.

Portugal special portugese oester

Special de Portugal

Onder het ‘Portugal de Special’ label leveren wij een selectie hoge kwaliteit Creuse oesters uit Portugal, afkomstig uit het gebied Setubal. Uit een selectie van de lokale kwekers hebben we mooie specials geselecteerd met vleespercentages van boven de 10,5%. Deze oesters zijn minder zilt dan gebruikelijk uit deze streek. World of Oysters heeft dagelijks contact met een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers en maakt een selectie uit het beschikbare aanbod.

Grevelingen Creuse oester

Grevelingen Creuse

De Grevelingen Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse Special genoemd. Deze zalige delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De unieke voedselrijkdom van het Grevelingenmeer geeft deze oester haar bijzondere smaak. Door de cocktail van algenaroma’s, de vele zonuren en het zuivere water is de unieke smaak van deze volle en romige oester een ware smaaksensatie. De Grevelingen Creuse heeft een diepe kom en een ovale, grillige schelp.

Moeite met kiezen? Vraag naar onze samplebox

Bestel een samplebox

 Oosterschelde Creuse oester

Oosterschelde Creuse

De Oosterschelde Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse genoemd. Deze zilte delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De unieke smaak van deze verfijnde oester is lichtfruitig met een heerlijk fris en zilt accent. De robuuste zeesmaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt. De Oosterschelde Creuse heeft een diepe kom en een ovale, grillige schelp.