Oesters & Kwekers

Bekijk onze grote diversiteit aan unieke oesters en ontmoet ook de gepassioneerde kweker achter de oester. Neem voor meer informatie over de oesters en de leveringsmogelijkheden contact met ons op. Wereldwijd vers bezorgd!

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!

Irish mor oyster

Irish Mór

Het IRISH MÓR keurmerk bestaat uit een zeer strikte selectie hoogwaardige kwaliteit oesters uit Ierland. Er wordt gewerkt met een selecte groep ambachtelijke oesterkwekers die op een uiterste duurzame manier kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.  Door de bredere samenwerking hebben we het gehele jaar door prachtige volle romige oesters beschikbaar. De Irish Mór heeft een prachtig dikke gladde schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup.

Flat Oyster Dutch Imperial

Dutch Imperial

Deze unieke Zeeuwse oester wordt gekweekt door de familie Dhooge (Oesterij) In het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van de kweekgronden van de Oesterij in de Zeeuwse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.

Fine de claire franse oester

Juizette La Rêveuse

Normandië herbergt in het verlengde van haar lange stranden en steile krijtrotsen prachtige oestergronden en is de laatste decennia uitgegroeid tot een van de leidende oesterproducerende regio’s van Frankrijk. De Juizette la Rêveuse is een krachtige Normandische oester met een frisse zilte smaak.

Moeite met kiezen? Vraag naar onze samplebox

Bestel een samplebox

Special de claire franse oester

Huîtres à Volant

Huîtres à Volant is een speciale selectie oesters uit Normandië met een vleespercentage boven de 10,5%. Normandië herbergt in het verlengde van haar lange stranden en steile krijtrotsen prachtige oestergronden en is de laatste decennia uitgegroeid tot een van de leidende oesterproducerende regio’s van Frankrijk. De Huîtres à Volant is een krachtige, volle oester met een romige zilte smaak.

Edulis Oyster

Edulis

Het Edulis merk is een selectie van mooie platte oesters van de kweekgronden in verschillende Europese regio’s. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Unieke complexe smaak voor de echte oesterliefhebber en kenner; romig en krachtig, met een lange nasmaak.

oester wild atlantic

Rock oysters

Onder het Rock Oyster label leveren wij een selectie hoge kwaliteit Creuse oesters van Ierse afkomst. Kenmerkend aan de Rock Oyster is het mooie vleesgehalte en de balans tussen zacht en zoet. Dit heeft deze oester te danken aan de baaien en gebieden rond Ierland waar hij wordt gekweekt. Deze wateren zijn rijk aan plankton mineralen, essentiële voedingsstoffen voor de oester.

Portugal special portugese oester

Salgado

Onder het ‘Salgado’ label leveren wij een selectie Creuse oesters van Portugese afkomst. De oesterproductie in Portugal is de laatste jaren gegroeid en hierbij zijn bij verschillende kwekers ook de kweektechnieken geoptimaliseerd. Uit een selectie van deze kwekers hebben we mooie specials geselecteerd met vleespercentages van boven de 10,5%.

 Oosterschelde Creuse oester

Zeeuwse Creuse

Deze zilte delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt op de bodempercelen van de Oesterij. Deze oesterpercelen op de Oosterschelde zijn uitermate geschikt voor de kweek van oesters op de bodem. De Zeeuwse Creuse is herkenbaar aan de ruwe, grillige buitenkant en is na 2 á 3 jaar geschikt voor consumptie.