Grevelingen Creuse oester

Grevelingen Creuse

De Grevelingen Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse Special genoemd. Deze zalige delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De unieke voedselrijkdom van het Grevelingenmeer geeft deze oester haar bijzondere smaak. Door de cocktail van algenaroma’s, de vele zonuren die Zeeland rijk is en het zuivere water is de Grevelingen een ideaal gebied voor de oesterkweek. De Grevelingen Creuse heeft een diepe kom en een ovale, grillige schelp. De unieke smaak van deze volle en romige oester is een ware smaaksensatie.

De Oesterij beschikt in het Grevelingenmeer over 9 verschillende percelen van elk 5 hectare. Hierdoor kan de Oesterij het hele seizoen een constante aanvoer en premium kwaliteit waarborgen.

Oesters gevist door de Oesterij zijn MSC gecertificeerd. Dit garandeert een duurzame kweek en oogst.

Oestermandje Grevelingen Creuse
Kweekgebied Nederland, Provincie Zeeland, Grevelingenmeer. Voor de kweek van de Grevelingen Oester heeft de Oesterij de beschikking over 45 hectare oesterkweekgronden in het Grevelingenmeer. De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van Europa en is sinds 2003 een beschermd natuurgebied . Door de strenge controles en eisen is dit een van Europa’s schoonste en meest voedselrijke broedgebieden.
Kweekmethode

Bodemcultuur.

Smaak

De Grevelingen Creuse heeft een romige, volle smaak en is een ware smaaksensatie. Deze oester is wat minder zout en iets verfijnder en romiger van smaak dan haar zusje, de Oosterschelde Creuse.

Seizoen De Grevelingen Creuse is van september tot mei verkrijgbaar in de volgende sorteringen:
Verpakingen oester opslag

'World of Oysters Selection'

De Familie Dhooge is gespecialiseerd in de kweek van schaal- en schelpdieren. Op dit moment staat de vierde generatie aan het roer met de drie broers (Jurrie, Gerrie & Jean). De familie Dhooge heeft kwaliteit en duurzaamheid als absolute prioriteit. Langdurige samenwerking met klanten en chef-koks is hierbij essentieel.

Daarom vindt de familie het belangrijk om geïnteresseerde klanten, chef-koks en horecascholen te ontvangen op de Oesterij, waar zij rond de historische oesterputten een informatiecentrum hebben ingericht over de kweek van oesters en mosselen. Naast begeleide rondleidingen en rondvaarten kunt u daar ook vers het assortiment oesters en mosselen proeven.