Fine de claire franse oester

Fine de Claire

Deze oesters waren al in trek onder Franse gastronomen in de 17e eeuw. De Fine de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' heeft doorgebracht in de claires. Deze claires, die in open verbinding met de zee staan, zijn afsluitbare ondiepe bassins die in het verleden vooral werden gebruikt voor zoutwinning. Door de affinage in deze claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. De Fines de Claires liggen een tot drie maanden met een maximale dichtheid van 20 oesters per vierkante meter in de claire en hebben een vleespercentage tussen de 6,5 en 10,5%

Deze oester is geselecteerd door World of Oysters. World of Oysters heeft dagelijks contact met een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers die deze soort oesters kweken. Voor meer informatie en prijzen, neem contact met ons op.

Neem contact op voor meer informatie

Fine de claire Juizette
Kweekgebied Frankrijk. De oester kan in verschillende gebieden in Frankrijk worden gekweekt maar moet minimaal 28 dagen hebben doorgebracht in de bekende 'Claires' om een Fine de Claire te mogen heten.
Kweekmethode

Tafelcultuur, voornamelijk in zakken op oestertafels op één meter boven de zeebodem.

Smaak

De Fine de Claire oester is zacht, heeft een hoger vochtgehalte en een ziltere smaak.

Seizoen De Fine de Claire heeft een vleespercentage tussen de 6,5 en 10,5% en is het hele jaar verkrijgbaar in de volgende sorteringen:

Sortering

Formaat Gewicht
Nr. 4 46 - 65 gram
Nr. 3 66 - 85 gram
Nr. 2 86 - 120 gram
Nr. 1 120 - 150 gram
Nr. 0 +150 gram
Oesterkweker

'World of Oysters Selection'

Er zijn veel gepassioneerde ambachtelijke oesterkwekers in Frankrijk die zich richten op de kweek van de Fine de Claire. Ze zijn dag en nacht bezig met deze mooie oester en maken daarbij gebruik van vele jaren kennis en ervaring. De kwaliteit is afhankelijk van veel factoren die soms moeilijk te beïnvloeden zijn door de kweker. World of Oysters onderhoudt contact met een groep geselecteerde kwekers over de situatie op de kweekgronden. Hierdoor kunnen wij het hele jaar door een stabiele kwaliteit Fine de Claire aanbieden.

Ontdek onze oesters

Flat Oyster Dutch Imperial

Dutch Imperial

Deze unieke Zeeuwse oester wordt gekweekt door de familie Dhooge (Oesterij) In het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van de kweekgronden van de Oesterij in de Zeeuwse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.

Irish mor oyster

Irish Mór

Het IRISH MÓR keurmerk bestaat uit een zeer strikte selectie hoogwaardige kwaliteit oesters uit Ierland. Er wordt gewerkt met een selecte groep ambachtelijke oesterkwekers die op een uiterste duurzame manier kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.  Door de bredere samenwerking hebben we het gehele jaar door prachtige volle romige oesters beschikbaar. De Irish Mór heeft een prachtig dikke gladde schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup.

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!