Edulis Oyster

Edulis

De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt.

Het Edulis merk is een selectie van mooie platte oesters van de kweekgronden in verschillende Europese regio’s. Deze Oesters worden gekweekt op bodempercelen.

De Edulis oester heeft een unieke complexe smaak voor de echte oesterliefhebber en kenner.

Neem contact op voor meer info

Packaging Edulis flat Oyster
Kweekgebied

Europa

Kweekmethode

Bodem kweek

Smaak

Romig en krachtig, met een lange nasmaak

Seizoen De Edulis Oyster is verkrijgbaar van half september tot eind mei, afhankelijk van de watertemperatuur en kwaliteit.

 

Ontdek onze oesters

Edulis Oyster

Edulis

Het Edulis merk is een selectie van mooie platte oesters van de kweekgronden in verschillende Europese regio’s. De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt. Unieke complexe smaak voor de echte oesterliefhebber en kenner; romig en krachtig, met een lange nasmaak.

Portugal special portugese oester

Salgado

Onder het ‘Salgado’ label leveren wij een selectie Creuse oesters van Portugese afkomst. De oesterproductie in Portugal is de laatste jaren gegroeid en hierbij zijn bij verschillende kwekers ook de kweektechnieken geoptimaliseerd. Uit een selectie van deze kwekers hebben we mooie specials geselecteerd met vleespercentages van boven de 10,5%.

Grevelingen Creuse oester

Grevelingen Creuse

De Grevelingen Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse Special genoemd. Deze zalige delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De unieke voedselrijkdom van het Grevelingenmeer geeft deze oester haar bijzondere smaak. Door de cocktail van algenaroma’s, de vele zonuren en het zuivere water is de unieke smaak van deze volle en romige oester een ware smaaksensatie. De Grevelingen Creuse heeft een diepe kom en een ovale, grillige schelp.