Edulis Oyster

Edulis

De Ostrea Edulis is een kwetsbare soort die veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker vraagt.

Het Edulis merk is een selectie van mooie platte oesters van de kweekgronden in verschillende Europese regio’s. Deze Oesters worden gekweekt op bodempercelen.

De Edulis oester heeft een unieke complexe smaak voor de echte oesterliefhebber en kenner.

Neem contact op voor meer info

Packaging Edulis flat Oyster
Kweekgebied

Europa

Kweekmethode

Bodem kweek

Smaak

Romig en krachtig, met een lange nasmaak

Seizoen De Edulis Oyster is verkrijgbaar van half september tot eind mei, afhankelijk van de watertemperatuur en kwaliteit.

 

Ontdek onze oesters

Portugal special portugese oester

Salgado

Onder het ‘Salgado’ label leveren wij een selectie Creuse oesters van Portugese afkomst. De oesterproductie in Portugal is de laatste jaren gegroeid en hierbij zijn bij verschillende kwekers ook de kweektechnieken geoptimaliseerd. Uit een selectie van deze kwekers hebben we mooie specials geselecteerd met vleespercentages van boven de 10,5%.

Special de claire franse oester

Huîtres à Volant

Huîtres à Volant is een speciale selectie oesters uit Normandië met een vleespercentage boven de 10,5%. Normandië herbergt in het verlengde van haar lange stranden en steile krijtrotsen prachtige oestergronden en is de laatste decennia uitgegroeid tot een van de leidende oesterproducerende regio’s van Frankrijk. De Huîtres à Volant is een krachtige, volle oester met een romige zilte smaak.

Oester Oesterij special

Oesterij Special

Deze volle romige Nederlandse oester wordt gekweekt in speciaal ontworpen oestermanden die worden bevestigd aan oestertafels. Hierdoor krijgt de oester een mooie diepe vorm. Omdat de Oosterschelde tot de schoonste wateren ter wereld behoort en we zowel diploïde als triploïde oesters kweken, is deze oesters het hele jaar door in topkwaliteit en met unieke smaak verkrijgbaar. We zijn er trots op dat vele topchefs de keuze hebben gemaakt voor deze unieke speciale oester en willen deze graag een keer aan u laten proeven!